حجت الاسلام والمسلمین زمانی معاون بین الملل حوزه های علمیه به خبرگزاری حوزه، گفت: همان گونه که امام خمینی(ره) فرمودند، انقلاب اسلامی به جهان صادر شود، مقصود امام، صدور ارزش ها و فرهنگ انقلاب بود اما در حوزه با وجود آنکه از غنای بالای علمی برخوردار است، در این عرصه آنگونه که مورد انتظار است، ورود نکردهایم.
وی خاطر نشان کرد: البته محبوبیت امام(ره) آنقدر زیاد بود که دنیا را پر کرد، اما ما وظیفه خود را به درستی انجام ندادیم.
معاون بین الملل حوزه ادامه داد: این معاونت بر اساس تصمیم شورای عالی حوزه های علمیه شکل گرفت تا حوزویان بیش از پیش در عرصه بین الملل نقش آفرین باشند و نخستین کار ما در این معاونت، مطالعه برای یافتن چشم انداز بین المللی حوزه بوده است که در این راستا جلسات مختلفی با روحانیونی که سفر یا مسئولیت بین المللی داشته اند، برگزار شده است.
وی با اشاره به تاسیس شورای عالی راهبردی بین الملل حوزه های علمیه گفت: معاونان بین الملل نهادهای فرهنگی و بین المللی از اعضای این شورا به شمار می روند.
حجت الاسلام والمسلمین زمانی با بیان اینکه مطالعات بنیادین برای فعالیت های بین المللی حوزه در این معاونت به انجام رسیده است ابراز داشت: رسالت های بین المللی در منابع دینی و نیز دیدگاه های حضرت امام، رهبر معظم انقلاب و سایر مراجع معزز تقلید درباره عرصه بین الملل گردآوری و احصاء شده است که مجموعه اینها به عنوان سند بنیادین فعالیت های بین المللی حوزه مد نظر قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی، نظام آموزشی حوزه بر پایه نیازهای داخلی شکل گرفته است گفت: نیاز به سیستم آموزشی حوزه با نگاه به عرصه های جهانی داریم که تدوین این طرح با اشراف یکی از فضلای حوزه که در خارج از کشور نیز سابقه تحصیل و تبلیغ دارد، در حال انجام است.
معاون بین الملل حوزه افزود: در بخش پژوهش نیز کتاب های خوب و پر محتوا در موضوعات مختلف به نگارش درآمده است، اما عمدتا با توجه به فضای داخلی نوشته شده و در اولویت بندی مباحث، نحوه ورود و خروج به موضوعات و ادبیات استفاده شده، به عرصه بین الملل کمتر توجه شده است.
وی به برگزاری نشست ها و همایش های بین المللی در قم و سایر استان های کشور اشاره و تصریح کرد: این نشست ها با هدف ارتقای سطح دانش و معلومات اساتید، فضلا و طلاب در مقولات بین المللی برگزار شده است.
حجت الاسلام والمسلمین زمانی با بیان اینکه همه روزه در دنیا همایش هایی با موضوعات مرتبط با عرصه های دینی و حوزوی برگزار می شود گفت: حوزه، حضور خاصی در این همایش ها ندارد. ضمن آنکه در داخل کشور نیز همایشهای متعددی با رویکرد بین المللی برگزار می شود که حضور حوزویان در آن کمرنگ است، از این رو گامهایی برای پر کردن این خلاء برداشته شده و طی دو سال گذشته، زمینه حضور فضلای حوزه در بسیاری از همایش های داخلی و برخی همایش های خارجی فراهم آمده است.
وی از سفر اساتید، فضلا و نویسندگان حوزوی به خارج از کشور به عنوان یک ضرورت یاد کرد و بیان داشت: علی رغم محدودیت های بودجه ای، با پیگیری های صورت گرفته و مشارکت خود اساتید،70 نفر از اساتید سطوح عالی با هدف فعالیت های تبلیغی و آشنایی با عرصه بین الملل به کشورهای مختلف اعزام شده اند. همچنین طی تفاهم نامه بین مرکز مدیریت حوزه های علمیه و وزارت علوم مقرر شد، از ظرفیت این وزارت خانه برای بورسیه های تحصیلی طلاب استفاده شود.
معاون بین الملل حوزه خاطر نشان کرد: بانک اطلاعاتی از طلاب آشنا به زبان های خارجی تهیه شده تا بر اساس تخصص، سابقه و توانمندی هایشان در عرصه بین الملل استفاده شود.